Banner hemsida 23 24 c

Äntligen en tvåpoängare för damlaget

Publicerad 2023-11-12 23:58
I söndagens match mot RP från Linköping lyckas Baltichov-damerna äntligen vinna de första två poängen i årets serie.

Efter jämna inledande tio minuter drar RP så sakteliga ifrån till, som mest, fyra måls ledning då Baltichov-fostrade Elin Aurell gör gästernas 14-10 efter knappa 25 spelade minuter. Men där någon stans vänder matchen och i paus är ställningen 18 lika. Vändningen kommer väl framförallt som resultat av att Baltichov börjar punktmarkera nämnda Aurell. Punktmarkeringen fortsätter sedan hela andra halvlek och efter paus sätter RP också in en punkt på vår Maja Sjöberg, som gjort hela nio mål i första halvlek. Dessa punktmarkeringar betyder i praktiken spel fem mot fem i hela andra halvlek. Ett spel som Baltichov visar sig behärska bäst både bakåt och framåt. Bra försvarsspel och fantastisk målvaktsspel där Amanda Berg Sandgren spikar igen långa stunder och totalt sett landade på 49 i räddningsprocent. Samtidigt skapar vi många lägen framåt och när Maja fastställer slutresultatet med sitt enda mål i andra halvlek vinner vi den med 13-6 och matchen med 31-24.