Banner hemsida 23 24 c

Damerna bärgade två poäng i Kungälv

Publicerad 2023-01-14 19:02
Kungälvs farmarlag KingRiver bjöd till div1-match i Mimershallen. Ofint nog(?) tog vi båda poängen med oss hem.

Vi tar ledningen redan efter 30 sekunder och förutom vidd 3-3 har vi sedan ledningen matchen igenom. Men trots sammanlagt nio mål på kant- och linjelägen från Ebba och Cissi, de flesta på framspelningar från Märta, lyckas vi inte skaka av oss KingRiver under första halvlek. Lite för få mål från våra niometersspelare och kanske fick Kungälvstjejerna göra mål lite för lätt. Första halvan av andra halvlek fortsätter det lite på samma sätt. Men sedan börjar vi få lite bättre ordning på försvarsspelet och målskytte från nio meter kommer så sakteliga igång. Med cirka kvarten kvar börjar vi dra ifrån och när Maja sätter tre i rad försöker KingRiver förändra läget med spel sju mot sex. Det lyckas dock inget vidare utan Ida gör två mål i öppen bur från sin målvaktsposition och vi har en tiomålsledning med fem minuter kvar att spela. Att vi sedan tappar lite av ledningen de sista minuterna är ju inte så bra, men segern är såklart inte på något sätt hotad i detta läge.