Banner hemsida 23 24 c

Damerna på långresa

Publicerad 2020-01-26 17:33
10b9905d badc 46e9 91de b661df73756a
Ett desarmerat gäng åker till Karlstad för att möta Skåre HK men går ut från Sundsta idrottshall med huvudet högt och ryggen rak trots förlust 24-22.

Sjukdom och skador gör att det är ett desarmerat gäng som åker med bussen tidig söndag morgon mot Karlstad. Det är ett tappert lag som krigar i 60 minuter, alla ger verkligen allt. För sig själv och för varandra.

En stukad fot redan under uppvärmningen inför matchstart och en hård start för vår ena kant som får en del tuffa tag emot sig ger oss lite sämre förutsättningar än vi behövde.

Samtidigt spelar vi mot ett bra lag som har mycket fart in över banan och som är svårtstoppade när de kommer en mot en.

I första halvlek skapas många bra lägen i vårt anfallsspel samt att försvaret fungerade bra, variationen gör det svårt för våra motståndare att komma igenom. Ledningen skiftar under första halvlek och i pausvilan står det 11-11, därefter gör vi 11-12 men därefter får vi jaga mål och kommer inte riktigt förbi i målprotokollet igen.

I andra halvlek tappar vi lite kraft & gör vissa felbeslut som straffar oss bakåt.

Andra situationer anser vi vara feldömda och vi får några oförklarliga domslut emot oss.

Men som lagkapten Moa Eriksson säger efter matchen: "Vi var kanske få idag men vi krigade på och gav inte upp utan fortsatte jaga målen och stå bra i försvar. Vi spelade tillsammans. Jag är stolt över vår insats och det här laget!"

En stor eloge till alla tjejerna som försöker hålla energinivån hög, särskilt med Amanda Köster som manar på sina spelare från sin position i mål. "En extra eloge till Amanda som har flera fina räddningar som håller oss kvar i matchen, säger Jesper Nielsen. Samtidigt håller vi vår plan i anfallet med det som fungerade bra, så vi håller jämna steg till slutminuterna."

Med huvudet högt och ryggen rak går vi ut från Sundstahallen och välkomnar Skåre till Förbo i returmöte den 29/2. Men innan dess ska Hellton komma på besök till Förbo den 8/2 och vi tillbaka till Karlstad en söndag i februari, närmare bestämt den 16/2. För den morgonpigge kan man hänga med i bussen vid 06-tiden.

Matchens lirare: Emma Tolinsson