Banner hemsida 23 24 c

Derby i Förbohallen

Publicerad 2018-12-09 10:32
Damlaget ställdes mot S-Hof (Sävehofs andralag). Stämningen innan är laddad. Flera av oss känner eller har mött motståndarna förut och alla är fokuserade, en bra känsla. Vi kliver ut på banan och kör vårt spel. Målet är att minimera deras skyttars möjlighet att agera fritt.

Vi ligger strax under med 1-5. Men med fokus på varje del i vårt spel nöter vi oss fram till 11-11 i halvtidsresultat. En härlig vilja finns.
Strax in i andra leder vi men sedan tar bränslet slut. Vi gör en del tekniska fel som S-Hof förvaltar till snabba mål och de börjar få grepp om matchen. Vi står fortfarande mycket bra i uppställt försvar och jobbar bra tillsammans. Försvarspelet får väl godkänt idag.

Tränare Jesper Nielsen tycker vi gör en bra match trots förlust. "Det är alltid tungt att förlora men vi håller jämna steg i målprotokollet 40 minuter. Därefter kommer en period där S-Hof drar ifrån. Alla krigar och gör sin del väl men en extra ros till Tolle och Vicke. Också skönt att se Ebba tillbaka matchklädd igen efter sin skada."
Moa Eriksson kommenterar så här: "Även om det blir förlust idag så har alla kämparglöd - och det syns i alls ögon. Vi kör vårt spel och får till anfallet bra. Ett extra plus är att vi inte stressar trots vi ligger under - vilket vi ibland gör. Vi spelar på stark vilja och härlig inställning!"

Träningsveckan har innehållit en del analys av motståndaren för dagen men även vår egen insats. Vi kör stenhårt på träningar för att bli ännu snabbare & starkare. Serien vänder snart och vi kommer ge allt för varandra att lyckas med våra uppsatta mål! Vi krigar vidare, fullt med hjärta, glädje och fart!
Nästa helg blir det match borta mot Ystad innan juluppehållet där vi kommer träna ännu hårdare för att vara redo i januari!

Stort tack till vår härliga publik som kom och stöttade oss från läktaren!

Matchens lirare: Emma Tolinsson

Målgörare: Elin Aurell 6, Emma Tolinsson 3, Emma Andersson 3, Julia Bjerkesjö Dahlberg 2, Mathilda Jonsson 2, Josefin Lindskog 1, Victoria Olsson 1, Moa Eriksson 1, Ebba Gustafsson 1