Banner hemsida 23 24 c

Hemmaseger och vi tar ett par steg uppåt i tabellen

Publicerad 2024-03-02 17:55
I och med dagens seger passerar vi både Torslanda och dagens motståndare Jönköping och är nu över kvalstrecket. Båda är, tillsammans med Lindesberg, två poäng efter oss, men alla tre har bättre målskillnad än vi. Två av dem måste passera oss för att vi ska hamna på kvalplats, men vi behöver ta någon mer poäng för att kunna känna oss säkra.

Nåja, man kan spekulera mycket runt olika resultat i de båda sista omgångarna, men nu över till dagens match.
Moa Bengtsson inledde med att ge oss ledningen. I början hade vi lite svårt i försvaret och vi följdes åt resultatmässigt fram tills vi efter dryga 20 minuter för första gången tog en tremålsledning. Då hade vi också börjat få bättre koll på deras anfallsspel och både vårt försvars- och målvaktsspel, Felicia Kvarnryd, fungerade sedan riktigt bra matchen ut. I slutet av första halvlek gjorde Sara Larsson Fridman och Elina Hallberg två viktiga mål och vi kunde gå till halvtidsvilan med ledning 13-10. Andra halvlek fortsatte vi att vara täta bakåt och när Maja Sjöberg fick igång sitt målskytte var vi snart uppe i sex-sju måls ledning och sedan var det egentligen aldrig något snack om vart segern skulle gå.
"Fantastiskt. Grym lag insats av alla spelare och ledare", berömmer Magnus Lindqvist.