Publicerad 2019-01-10 19:51
D5df01e3 e7c4 4a30 9053 501094b4e61d
tillbaka efter skadan
Ett vältränat och laddat gäng kommer till Partille Arena med en bra känsla. Extra roligt att ha härlig publik på läktaren, särskilt våra egna ungdomar som rest över berget för att stötta oss!

Matchen börjar jämnt och vi har ett mycket stabilt försvar. I mitten av första halvlek står det bara 3-3. Vi tvingar S-Hof till en tidig timeout. I slutet av första halvlek tappar vi lite markeringar och vi kommer inte riktigt rätt i anfallsspelet.
Halvtidsresultat visar 12-6, hemmalaget leder. Vi snackar i paus om att fortsätta stå starka bakåt men hitta lite mer rörelse i anfallet. Andra halvlek börjar och en bit in lossnar det och hämtar i kapp 4 mål till 18-16. Försvarspelet fortsätter starkt och vi får några mål på kontring och i öppet mål när motståndare tar ut sin målvakt (likt som vi åkte på några baklängesmål i första halvlek). Tyvärr kommer vi inte närmare och matchen slutar med 23-20.

Tränare Jesper:
"Jag är naturligtvis besviken att vi inte tar poäng idag. Men jag är mycket stolt över tjejerna i deras försvarsarbete! Vi har tränat mycket för att orka spela så här och det visar sig idag gett bra resultat! En extra eloge till Moa Eriksson och Josefin Lindskog som styr försvaret från mitten fantastiskt bra idag!
Även Marie i mål gör en mycket bra insats och landar någonstans strax över 50% i räddningar!"

Vi är som sagt väldigt nöjda med vårt försvarspel! Av de 23 baklängesmålen är 6 straffmål (av 7, IKB får 1 straff), någon kontring och ett par i öppen kasse vilket ger dem ca 12 spelmål på 60 minuter!

Nu ska vi fortsätta nöta vårt spel - försvarspel men även anfallsspel för att stå redo mot Hallby hemma i Förbohallen den 19 januari kl 14.45. Kom och stötta oss för