Banner hemsida 23 24 c

Knapp hemmaförlust

Publicerad 2018-10-20 20:03
​Match mot Skövde, en match med ett större syfte. Vi i Baltichov vill givetvis vara med och stödja cancerforskningen även detta året och därför bestämde vi oss för att skänka allt inträde från dam-och herrlagets match den 20e oktober till Cancerfonden.

En match som vi laddat för hela veckan. Vi hade bra förberedelse innan. Första halvlek blev hyfsat jämn även om Skövde leder med 10-13 i halvlek.

Matchen slutar 24-26 och vi gör 24 mål vilket är fler än vanligt.

Skövde sätter hårt tryck i sitt uppspel från start men vi löser det ganska bra i vårt hemspring. I slutet på första halvlek får vi en av våra nyckelspelare Sofia Nyström skadad, vilket är väldigt tråkigt.

Skövde gör några mål på raken i slutet på första halvlek. Men trots det går vi ut i paus med en god känsla att kunna ta detta. Tyvärr kommer vi inte på plats i förvaret lika bra längre, spelar individuellt framåt utan egentligen en tydlig idé medan motståndarna lägger i en växel till. Skövde gör 4 mål på raken. Plötsligt står det 7 mål upp på tavlan 10-17. Vid 14-21 skärper vi till oss och kommer ikapp till 22-22

Därefter klarar vi inte riktigt att hålla ihop det och Skövde får ny kraft och avgör, även om vi gör sista målet 24-26.

Tränaren Jespers kommentar är "framförallt jättetråkigt att Sofia blir skadad. Vi får inte igång vårt försvar som vi planerat. Hemspringet är inte tillräckligt bra mot ett så pass bra lag som Somby/Skövde.

Positivt är att i anfall kommer vi rätt bra till från våra skyttar, särskilt Märta Tilly som också blir matchens lirare."

Vår snabba kantspelare Julia Bjerkesjö-Dahlberg kommenterar matchen så här:

"Stabil första halvlek där vi kämpar för varandra men tyvärr tappar vi lite kämparglöd i början av andra halvlek samtidigt som vi har en del tekniska fel. Vi tar oss samma och hittar varandra igen & kämpar ikapp till 22-22 men det räcker inte mot ett av de bästa lagen vi mött.

Det positiva vi tar med oss är vändningen i mitten av andra och att vi kämpar oss tillbaka".