Seger borta mot Brätte

Publicerad 2020-03-08 08:21
6988eea2 dec8 4c90 bc9d c14651ccab22
​Näst sista seriematchen spelad för damerna och det blir vinst och två poäng i Vänersborg! Viktiga poäng att få med hem för att ha något att spela för i sista rundan.

Brätte startar matchen bra och är i ledning större delen av första halvlek. Men även om vi jobbar lite i uppförsbacke i målprotokollet och ibland bestraffas hårt, bland annat med flera straffar, så känns segern aldrig hotad trots underläge med 14-13 i paus.

Försvarspelet justerar vi efter hand i matchen och i andra halvlek tar Moa Eriksson och Josefine Lindskog kommandot och styr upp ett stabilt mittförsvar. Emelie Romeborn, hela matchens storskytt gör 13 mål, styr anfallet med fantasi och tillsammans med spelarna runt om sig har hon kontroll på bollen med det tålamod som behövs för att vi ska gå upp och förbi i målprotokollet. Som mest leder vi med sex mål och även om Brätte närmar sig lite mot slutet är vår ledning ändå stabil hela vägen fram till slutsignal och matchen slutar 26-29.

Nästa vecka spelar v sista seriematchen för säsongen hemma i Förbohallen. Tibro kommer på besök på lördagskvällen

Därefter vet vi hur fortsatt möjlighet till kvalspelet ser ut - följ spänningen på plats som den sjunde spelaren från läktaren!

Hoppas vi ses på plats! Vad kan vara bättre en tidig lördagskväll? Matchstart kl 18.30!

Vill ni se handboll även idag, söndag 8/3, så spelar våra goa & grymma träningskompisar IK Baltic kl 15.10 i Förbo mot HK Chalmers.