Banner hemsida 23 24 c

Storseger för damlaget

Publicerad 2022-12-11 09:57
Lördagseftermiddagens div1-match i Förbohallen blir inte den jämna tillställning som vi vant oss när det gäller säsongens dammatcher. Det blir istället en stor seger i en match som avgörs tidigt, 17-11 i båda halvlekarna och totalt alltså 34-22 visar ju att det var vårt vita och blå lag som styrde matchen.

Matchen startar jämnt och lagen följs åt i målprotokollet. Från mitten av första halvleken tar vi mer och mer över kommandot genom ett härligt tufft försvarsspel och ett riktigt vasst kontringsspelspel. Maja och Märta styr upp vårt uppställda anfallsspel men mot slutet av första halvlek börjar Västerås att köra dubbelpunkt på de båda för att skapa oreda i vårt spel. Den taktiken lyckas väl bara till en viss del men man fortsätter på samma spår efter pausvilan. Här bidrar Romme starkt när vi får ordning på spelet fyra mot fyra och vi kan fortsätta att utöka vår ledning. Västerås försöker även med att plocka ut sin målvakt, inte bara vid utvisningarna, utan kör stundtals sju mot sex i sina anfall. Vi löser detta också och gör några mål i tom målbur.
"En av våra bästa matcher! Isabell står bra i målet med god hjälp av ett bra försvarsspel, där Aurell, Edith, Tolle m.fl. gör ett lysande jobb. Ebba gör en kanonmatch", kommenterar en nöjd Morten .

Vi tackar för publikstödet och då ett extra tack till vårt F11-lag som peppade oss i inspringet och genom hela matchen.

Slutresultat: Baltichov VästeråsIrsta 34-22 (17-11)