Banner ikb

Trots bra start - inga poäng mot Kävlinge

Publicerad 2018-11-10 22:42
En match där vi borde tagit poäng. Men vi var inte tillräckligt klara för uppgiften. Det saknas det lilla extra tålamodet i anfallet och vi står inte tillräckligt bra i försvar för att nå våra uppsatta mål. Inför nästa träningsvecka har vi en klarare bild över vad vi ska träna mer på, just nu känns det lite tomt. Vi kan bättre!

Vi började bra, gasen i botten och vår spelplan ger oss ledning med 4-1 och strax därefter 8-5.

Men lika snabbt som vi gör mål, får vi mål bakom oss då vi inte riktigt står upp bakåt. Plötsligt är det 8-8 på tavlan och vi pratar ihop oss i en timeout. Tyvärr tappade vi trots det till 12-14 i halvtid. Glädjen försvinner och uppförsbacken blir lång.

I andra halvlek kämpade vi för att komma ikapp men vi orkade inte hela vägen (vi är ett mål under som bäst men närmare kom vi inte). När vi därefter tappade till underläge med fyra, fem mål efter några slarviga anfall som inte gav utdelning så orkade vi inte ta oss närmare.

Det krävs sin insats mot ett lag som Kävlinge och idag höll vi inte tillräckligt tätt bakåt utan tillät bland annat deras linjespelare ta lite för stor frihet.

"På grund av flera skador på kort tid så har fler andra spelare i truppen fått chansen att ta större plats på banan. Flera av dem har inte så mycket matchtid i kroppen och får till viss del spela på ovana positioner. Så med det sagt så gör vi en godkänd insats idag", säger Jesper Nielsen. "Vi är glada att Clara Andersson, (debutant i divison ett) samt Michaela Dyrhede (som var tillbaka i truppen) tränat med under veckan och att båda varit med idag mot Kävlinge". Både Clara och Michaela spelar till vardags spelandes i div 3-laget Baltica.

Som tur är så spelades även denna matchen, likt alla andra matcher, om två poäng och inte fler. Dessa två poäng kommer vi försöka plocka tillbaka i returmötet nere i Kävlinge. Det är fokuserat arbete som krävs. Det gäller att alla, både spelare, ledare och andra runt omkring, tar ansvar och gör sin uppgift. Tillsammans är vi starkast, även ihop med vår publik!

Trots besvikelsen över matchen är vi glada och tacksamma för den publik som tog sig till Förbohallen för att stötta oss denna lördag i november. Det är fantastiskt med sådant stöd i ryggen. Nästa gång ska vi förhoppningsvis bjuda på en bättre hemmamatch då vi kommer ha ytterligare två träningsveckor med oss in i bagaget. Även om huvudet är lite böjt just nu så höjer vi det strax högt igen, och kliver ut på banan med ryggen rak! Innan dess är vi i Heidhallen och möter BK Heid kl 15.00 nästa lördag 17/11 följa oss gärna dit! När vi ses hemma i Förbohallen nästa gång, den 24/1, står Kärra HF på banan mot oss.


Matchens lirare: Julia Bjerkesjö Dahlberg

Målgörare: Elin Aurell 6, Mathilda Jonsson 6, Julia Bjerkesjö Dahlberg 5, Emma Andersson 2, Linn Gerdtham 2, Moa Eriksson 2

Linda Abrahamsson
Md k vlinge
foto: rasmustynander.se
Md 140610 stiftelsen dunross
Md idrottsrabatten baltichov sponsorskylt 2000x1000mm
Md 7a5b9110 c5c1 42f9 965b 432494e7bbcf
Md 700e14e6 1cd8 42f4 b1bf 8efe1461d847
Md 4051e96c db25 4c93 bf20 a7f06b02e29b
Md ullmax
ULLMAX
Md img 0460
Md image 1
Md img 0702
Md img 0703
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub