Banner hemsida 23 24 c

Tung förlust mot Ystad

Publicerad 2018-11-04 09:41
Så här i efterhand kan vi erkänna en tung & motig träningsvecka där många skador och sjukdomar begränsat optimal förberedelse inför maktkampen mot Ystad IF HF. Skönt att den perioden är bakom oss, nu blickar vi framåt. Men först lite om dagens match.

Vi vet att Ystad har ett par duktiga spelare och hade vår plan redo, även om vi skulle vara ett par spelare färre än vanligt av olika skäl.

Första halvlek spelar vi bra, särskilt i försvar. Elin Aurell gör första målet i matchen och gör ett bra försvarsarbete. Det är jämna steg i målprotokollet via 3-3 av Julia Dahlberg Bjerkesjö och vi tar tillfälligt ledning med 9-8 genom Emma Tolinsson. Vi möter ett starkt och duktigt lag men lyckas få dem lite ur balans fram till 28:e minuten. Därefter får de in ett par mål, bland annat en straff precis innan halvtidsvilan där det står 9-11.

I halvtid konstaterar vi att vi kommer till lägen, vi måste bara placera bollen bättre.

Andra halvlek startar med tre snabba mål från Ystad och vi får en utvisning samt ytterligare två mål i baken medan vi gör ett.

Här får vi ett par skador. Först blir Märta Tilly knäskadad, hon försöker fortsätta men får tyvärr gå av. Inte långt efter ska Emelie Romeborn bryta en passning då hennes tumme snedställs och går ur led. Detta innebär att övriga spelare får dra ett tyngre lass men det gör vi bra. Vi kommer tyvärr 6 mål efter i protokollet pga några tekniska fel men vi ger inte upp utan knaprar ikapp till 2 måls skillnad igen. Dels efter straffmål av Moa Eriksson och dels linjemål av Mathilda Johnsson innan tröttheten visar sig och det snabbt är 5 måls skillnad igen.

Emma Andersson och Jesper Nielsen överens om att vi överlag gör en okej match; "Vi har några tekniska fel men står bra bakåt i försvaret. Vi kommer fram till många bra avslut. Och vi får inte glömma att vi har en del spelare på ovana positioner eftersom vi trots allt saknar 5-6 ordinarie spelare. Alla spelare för dagen gör det bra idag, så vi är ändå nöjda".

Nu bygger vi framåt kommande vecka. Vi kommer gå in i träningsvecka med ny energi men också med struktur, ordning och reda - för att stå redo på hemmaplan om en vecka igen! Då kommer Kävlinge HK på besök, ett lag som står på samma poäng som oss i tabellen! Det kommer bli en rolig match där båda lag jagar poäng.

Samma tid, samma plats - vi ses alltså på lördag kl 14,45 i Förbohallen.

Matchens lirare: Mathilda "Maths" Jonsson

Målgörare:
Elin Aurell 4, Mathilda Jonsson 4, Julia Bjerkesjö Dahlberg 4, Emma Tolinsson 3, Moa Eriksson 2, Emelie Romeborn 2, Emma Andersson 2.

Md maths
Matchens lirare, Mathilda Jonsson. Bild: rasmustynander.se
Md endorfin
Md kempa
Md intersport
Md 140610 stiftelsen dunross
Md 4051e96c db25 4c93 bf20 a7f06b02e29b
Md 7a5b9110 c5c1 42f9 965b 432494e7bbcf
Md kladkallaren
Md miramar
Md triumf glass logo
Md mj rns el inkl www
Md renova
Md lf logo alvsborg vanster rgb
Md elon ljungs lerum svart
Md klotterj garna 2
Md jysk cmyk
Md le logo payoff 2021 rgb orange
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub