Banner hemsida 23 24 c

Väntad förlust i cuppremiären

Publicerad 2023-08-19 09:40
Kungälv från Handbollsligan visade sig som väntat överlägsna oss i fredagskvällens match i ATG Svenska Cupen i Förbohallen. För oss är det ändå både spännande och intressant att få känna på en motståndare som normalt sett spelar två nivåer högre.

Baltichovtjejerna startade med att sätta tre av sex inledande shoot-outs. Men när Kungälv tryckte gasen i botten efter första avkast räckte ledningen inte långt. Det dröjde till elfte minuten innan vi såg det första spelmålet från hemmalaget och då hade vi hunnit med att släppa sju bollar bakåt. "Vi skapade flera klara lägen under den här perioden, men var inte tillräckligt skarpa för att sätta bollen i mål" säger nya Baltichovtränaren Magnus Lindqvist..
Därefter följde några minuter när vi spottade upp oss i målprotokollet och nästa kom ikapp, detta efter bl.a. fyra mål av Vendela Liif Sinko. Men sedan fick vi se Kungälv dra iväg till halvtidsvilans 11-20.
I andra halvlek kändes det som vi kom lite bättre in i matchen. Vi tog för oss bättre i försvarsspelet och Felicia Kvarnryd stod för ett lysande målvaktsspel. Slutresultatet skrevs till 19-35.
"Arbetsinsatsen vi gör är klart godkänd. Vi har ett nytt lag som skall byggas och alla tillfällen att spela är viktiga för oss. Det finns många positiva saker att ta med sig och nu gäller det att gå hem och träna vidare för att kunna ta steg för steg", sammanfattar Magnus vår insats.

Vi måste passa på att tacka publiken som gott som fyllde Förbohallen denna kväll. Ett speciellt tack till våra Baltichov-ungdomar som så förtjänstfullt stöttade oss! Hoppas ni kommer tillbaka nästa söndag när nästa lag från Handbollsligan, Lugi från Lund, gästar oss. Vi hoppas också att Kungälv såg det här som bra fredagsaktivitet med möjlighet att lufta hela truppen och att visa sitt kunnande i en annan hall än de man vanligtvis spelar i.