Publicerad 2020-02-09 12:36
1c9d2547 3c6e 425a bfb8 fafcbc52d912
Vinst med 27-23 i Förbo för våra damer när Hellton från Karlstad kom på besök!

En match där damerna på förhand visste var viktig att ta poäng, för att hänga kvar i toppen av denna div 2 serie. Möjligheten till kvalplats lever, men då behöver man prestera högt varje match för att landa in som etta när serien är slut den 14 mars.

De första 22 minuterna visar sig bli avgörande och spelet sitter jättebra! Efter denna period leder tjejerna med 14-5 innan Hellton får ordning på sitt spel och kommer närmare men vi går till halvtidsvilan med trygga 16-10.

I andra halvlek kommer Hellton lite närmare i målprotokollet, som minst leder Baltichov med tre mål. Laget gör några taktiska förändringar i försvarsspelet men segern känns aldrig hotad utan laget håller sig till den spelplan som bestämts. Laget håller motståndarna bakom sig med fyra mål ända in till slutsignalen när 27-23 står på resultattavlan.

"Idag spelade vi tillsammans som ett lag och alla kliver dit och tar sin uppgift mycket bra längs hela banan, både på plan och bredvid. Victoria Olsson som är tillbaka på mittnio efter skada styrde spelet mycket bra. Det var gott kämpat av alla idag men en extra ros till vår kapten Moa Eriksson och vår målvakt Amanda Köster. Köster var grym idag. Hon har flera fina räddningar matchen igenom, särskilt i avgörande lägen med räddning av både straff och kontring mot slutet av matchen", säger Jesper Nielsen, huvudtränare för laget.

Nu vänder serien och nästa söndag 16/2 är det returmöte i Karlstad. Tidig avresa då matchstart är redan kl 12.00 i Sundsta Idrottshall. Det kommer bli en spännande match och vi ska göra oss redo i kommande vecka för att kunna stå upp så mycket som möjligt och kriga för varje mål som kommer behövas för att nå toppen av denna serie med duktiga motståndare som alla vill nå förstaplatsen till kvalspel mot division 1.

Matchens lirare: Moa Eriksson