Lördagsunderhållning på högsta nivå i Lundbystrand idag.

Idag var det dags för vårt herrlag att bege sig till Hisingen för match mot Backa HK i Lundbystrand.

Backa är hittills det enda lag som har besegrat oss i serien denna säsongen så det var ett taggat Baltichov som ställde sig på plan idag.

Matcherna mot Backa blir oftast täta, hårda, lite smågriniga och jämna, idag var inget undantag.

Lagen följs åt till en början med vårt IKB hela tiden i förarsätet. Det var tydligt att killarna nu har lämnat julledigheten och idag kunde vi känna igen vårt tuffa, fysiska försvarsspel från hösten igen. I mitten av första halvlek gör vi genom ett par fina kontringar ett litet ryck till 5 måls ledning en ledning som Backa sedan krymper till 8-11 i paus.

I pausen pratar vi om att nyckeln blir att i andra halvlek orka hålla uppe försvarsspelet när Backa tydligt drar ner på tempot och väntar på att vi ska bli för ivriga och springa bort oss.

Backa kommer relativt snabbt ikapp till 12-12 och vi tvingas till en Time-out.

Efter ett par justeringar i spelet tar vi återigen över taktpinnen och håller motståndarna några mål bakom oss i protokollet.

I slutet av matchen chansar Backa med en dubbelpunkt på Anton o Helle. En taktik som passar oss alldeles utmärkt, ytorna som skapas gör att Hannes Noren får visa vilken duktig spelare han är i man-man spelet. Gång på gång kliver Hannes förbi sin försvarsspelare och det resulterar i mål/straffar& utvisningar för Backa.

Till matchens bästa spelare i vårt lag utsågs Alex Erixon, välförtjänt!!

Vi tar med oss 2 poäng från Hisingen och på sättet vi tog dem!

Härligt att se våra trogna supportrar på läktarn idag igen! Div 2 absolut bästa bortafölje!??

Nu går vi in i en härlig träningsvecka för att komma ordentligt förberedda för match mot Wasaiterna nästa lördag 16:45 i Förbohallen!