Banner hemsida 23 24 c

Baltichov vs HP Alingsås

Publicerad 2018-11-10 20:00
Lördagsfest i Förbohallen som innehöll det mesta. Spännande handboll, entusiastisk publik och 2 poäng till hemmalaget

Idag var det återigen dags för vårt herrlag att kliva in på plan i Förbohallen.

För motståndet stod ett HP Alingsås med fullt av talangfulla juniorer.

Båda lagen stod inför dagens match på 5 segrar av 5 möjliga, med andra ord var det dags för en tidig seriefinal!

Första halvlek inleds med fint anfallsspel från båda lagen där IKB låg i förarsätet med ett par bollar den första delen. Lite slarv från hemmalaget kombinerat med att Alingsås mv fick tag på x antal bollar gjorde att de kunde komma förbi och dra ifrån till ledning med 15-18 i paus.

I halvlek bestämde IKB sig för att ställa om till ett aggressivt 5-1 försvar och ett målvaktsbyte.

Direkt i andra halvlek får våra hemmakillar kontakt och efter 15 min är ställningen helt jämn!

Sista 15 min får vi ordentlig utdelning på vårt slit och lyckas gå ifrån till seger med 33-28!

Härligt idag att se lugnet hos IKB trots att det strulade lite i första halvlek. Riktigt bra gjort att lyckas vända till en ”säker” seger mot ett så bra lag som Alingsås är!

Lite extra beröm idag till 10-målskytten Viktor Granholm, försvarsarbetet från Daniel Wislander i andra halvlek, inhoppet från Henrik Widlund(återigen visar vi att vi har seriens bästa målvaktsPAR).

Segern innebär att Baltichov går upp i ensam serieledning, en plats som vi har för avsikt att behålla resten av säsongen!?

Stort tack till vår härliga publik som skapar en härlig stämning i Förbohallen!