Banner hemsida 23 24 c

Baltichov vs IK Lågan

Publicerad 2020-01-05 18:50
Härlig match för vårt herrlag i omstarten av div 1 södra.

Idag var det åter dags för vårt herrlag att kliva in i Förbohallen för match i division 1 södra. Då serien nu har vänt(halva serien är spelad) var det IK Lågan från Hörby i Skåne som stod för motståndet. I matchen innan jul lyckades vi precis bärga med oss 2 poäng hem från Hörby (seger 27-28) och på förhand var denna matchen uppsnackad som en måstematch för vårt herrlag för att få häng på de andra lagen som parkerar runt strecken i den lägre delen av serien.

I matchen nere i Skåne praktiserade Lågan ett punktspel mot oss där man valde att ta bort Hannes Rybo från spelet stor del av andra halvlek med stor framgång. Detta var naturligtvis något som vi lagt mkt tid på under uppehållet för att vara förbereda på. Och mkt riktigt fick vi gott om tid att praktisera detta idag, vid ställningen 7-3 till oss efter 7 min spelat kom punkten. Skillnaden idag var att vi var förberedda och klara på vad vi skulle göra i vårt spel. Alexander Hellgren kan prickskjuta in halvlekens sista mål vilket gör att vi går till halvtidsvila i ledning 19-13.

I början av andra halvlek kan Lågan krypa lite närmare men så snart vi fått ordning på vårt försvarsspel/mv-spel igen kunde vi springa ifrån till en säker seger med 40-28.

Idag visar vi att det finns fin kvalité i vårt lag och att det kommer bli en spännande vårsäsong där vi ska kriga för att säkra en div.1 plats även nästa säsong.

Nästa lördag möter vi HK Drott på bortaplan i Halmstad, matchstart 14:00! Varmt välkomna till Halmstad för att stötta vårt lag!