Fjärås HK vs IK Baltichov

Publicerad 2019-02-24 21:52
Idag gav vi oss ner till Kungsbacka med ett tydligt resultatmål..2 poäng med hem till Lerum!

Idag var det dags för IKB att ge sig av på resa ner till Kungsbacka för möte med Aranäs B-lag, Fjärås HK.

Matchen får en milt utryck intensiv start där vår kapten Anton Svensson får rött kort redan efter 2.51 i första halvlek. Gruff mellan två spelare liggandes i en hög där domarna väljer att ge Fjärås spelaren 2min utv och Anton rött kort. Den bedömningen kan man diskutera....

I början av matchen följs lagen åt men en bit in i halvleken får vi ordentlig träff i vårt försvarsspel och kan straffa Fjärås med ett gäng enkla mål. En ledning som vi tryggt kan spela med oss in i paus.

13-18 med mersmak..

Andra halvlek startar med att lagen byter mål med varandra. I en liten period en bit in i halvleken slarvar vi lite i anfallsspelet och Fjärås kan komma närmare till 19-21.

Där bestämmer vi oss för att denna matchen inte ska glida oss ur händerna och relativt snabbt är vi tillbaka i en trygg 5-6 måls ledning.

Resterande del av matchen spelar vi av på ett "vuxet" sätt och vi kan ta hem segern med 26-34!!!

Vi får pga lite skador, sjukdomar, avstängning och det röda kortet på Anton gå ganska hårt på framförallt våra 9M. Våra killar visar dock att vi har skött träningen och i enstaka matcher klarar vi att matcha hårt på truppen utan att tappa kvalite i spelet!

Ett extra beröm ska även ges till Viktor Granholm, Anton Brenevik & Daniel Wislander för sitt arbete i försvarsspelet över 60 min!??

STORT tack till alla våra supportrar som även idag vann läktarkampen med 100-0!!

Nu är förutsättningarna glasklara inför fortsättningen av serien. Vi behöver 1 seger till av 3 möjliga försök för att säkra seriesegern och avancemanget till div 1.

Första chansen får vi redan på lördag hemma i Förbohallen 16:45 mot HK Skövde.

Matchen på lördag är en såkallad "5-kronas match" där våra företagspartners bjuder på entréavgiften.

Med andra ord ta med alla ni känner så fyller vi Förbo!