Banner hemsida 23 24 c

IK Baltichov - RP Linköping

Publicerad 2023-11-12 20:48
1 Poäng mot RP Linköping

Ny match hemma i Förbohallen. I dagens match tar vi emot RP Linköping som förra året huserade i toppen av division 1. Första delen av första halvlek är en jämn tillställning och båda lagen byter mål med varandra. I slutet av första gör RP ett ryck och går till halvtidsvila med 4 mål upp (15-19.). Inne i omklädningsrummet är vi överens om vad vi behöver skruva på för att vända på detta.

Vi går ut och möter upp RPs tunga omställningspel och får bättre stopp på dom. Detta gör att vi också får bättre träff i kassen i andra halvlek. Vi tar in RPs försprång trots att dom under en period spelar 4 minuter med en man mer. Sista 10 minuterna är det vi som är i förarsätet men orkar inte riktigt stänga matchen.

När RP gör mål med ca 6 sekunder kvar, till 29-30 så tror väl dom flesta att matchen är förlorad. Vi lyckas få upp bollen snabbt och med 2 sekunder kvar hamnar bollen hos Calle som lyckas sätta dit 30-30.

En pinne som vi verkligen var värda idag. Vi visar återigen en fin karaktär som lag när vi vänder ännu ett underläge. En poäng som kan bli väldigt viktig när vi summerar säsongen.

Nu har vi en vecka på oss att förbereda oss för en väldigt tuff uppgift, ett obesegrat Lågan på bortaplan. Men ett läge som underdog med all press på våra motståndare så skall vi försöka kriga till oss ytterlige poäng!