IK Baltichov vs HK Drott

Publicerad 2019-12-09 19:04
Jämn, tuff, fartfylld lördagsmatch i Förbohallen.

I lördags tog vårt herrlag emot klassikerlaget HK Drott hemma i Förbohallen.

I första halvlek följs lagen åt men med bortalaget i ett par bollars ledning mest hela tiden. Vi får inte riktig ordning på vårt anfallsspel och gör för många tekniska fel som Drott kan straffa oss på med snabba kontringar. Mot slutet av halvleken repar vi mod och kan gå till paus med underläge 12-16..

Andra halvlek börjar lite trevande men efter ett par minuter får vi fullträff i vårt försvars/mv-spel och kan genom ett par kontringar och ett par fina anfall krypa närmare mål för mål. Vi går upp i ledning, drott kvitterar och så följs vi åt upp till 27-27..

Sista minutrarna gör vi tyvärr ett par tekniska misstag som vi blir straffade på plus att vi får två utvisningar. Drott kan gå ifrån till seger med 28-30.

Detta var dock ett stort steg framåt för oss där vi visar att det finns ett jävlaranamma och krigarhjärta i laget. När vi sedan kommer att få spelet att stämma bättre kommer poängen trilla in på kontot.

Nu avslutar vi höstsäsongen med bortamatch på lördag mot IK Lågan.