Ikbaltichov top22

Rapport från Herrlaget

Publicerad 2019-12-29 17:07
Dags att summera 2019 och blicka framåt mot 2020.

Då har idag IK Baltichovs herrlag genomfört 2019 års sista träning och det är dags att summera året som varit.

Om vi hoppar tillbaka till uppehållet vid årsskiftet 18/19 var vi serieledare i div 2 västra efter endast 1 förlust under höstsäsongen. Under uppehållet passade vi på att ta lite ledigt för att fira jul/nyår.. något som höll på att straffa sig direkt i januari i match mot Café Lillan. Efter en grym vändning lyckades vi bärga 2 poäng och där satte vi nivån för resten av våren. I mars kunde vi fira avancemanget till div 1 som klara seriesegrare med 3 omgångar kvar!

På försäsongen under våren/ sommaren tog vi farväl av ett par spelare som gjort fina insatser för IKB bland annat Johan Olausson som kämpat sig tillbaka från en allvarlig knäskada men fick avsluta spelarkarriären som en oerhört viktig kille i laget vid vårt avancemang.!

Även Daniel Wislander(arbete på sjön) och Hannes Norén(valt att sluta) klev av under sommaren! Tack för era insatser i den vita tröjan!

När vi skulle bygga truppen för div 1 spel var prio nr 1 att få behålla spelarna som tog oss dit, något som vi lyckades med(förutom ovanstående killar). Till befintlig trupp kunde vi även addera 3st spännande nyförvärv.

Samuel Engelhardt, Marcus Källström och Rasmus Rådberg. 3 killar som är unga, träningsvilliga och talangfulla! Under hösten har vi under perioder sett att detta är 3 killar som kommer att bli bärande spelare i IKB under flera år framöver!


I september var det äntligen dags för premiär i div 1 hemma mot Alingsås i ett fullsatt Förbo. Tyvärr gick den matchen inte alls som vi hade tänkt oss och det blev början på en mkt tuff period för oss. När man får stryk flera matcher i rad kan man hantera det på många olika sätt... leta bortförklaringar(Skador,sjukdomar, domarinsatser etc etc).. och vi ska nog ärligt erkänna att vi har använt de alla i omgångar! Men det vi däremot har gjort är att vi har tränat på och hela tiden blivit lite lite bättre och tillslut kom första poängen hemma mot topplaget Ankaret. Efter den matchen har vi haft flera matcher där vi har vart nära både en o två poäng utan att lyckas knyta ihop säcken.. men i höstsäsongens sista match kom så den första goa segern borta mot Lågan!✌️!

Ett Lågan som vi möter direkt i omstarten den 5 Jan 2020 i Förbohallen. En match som vi gör vårt bästa att förbereda oss för mellan julskinka, tomtebesök, nyårsraketer, familjemiddagar osv. Känslan är dock att våra killar har bestämt sig för att ge det ett en riktig chans att samla ihop så många poäng som det behövs under våren 2020 för att IKB ska vara ett div1 lag även säsongen 20/21. Det många glömmer är att det är 22 goa poäng kvar att tävla om och om vi får lite bättre flyt i vårt spel kan vi klättra förbi många motståndare i tabellen!

Nu återstår det bara att tacka våra trogna supporters i Förbohallen(och klanen Svensson + William F på många av bortamatcherna i Skåne under hösten)för ert härliga stöd och hoppas att ni kommer tillbaka 2020!

Gott slut och Gott Nytt handbollsår önskar IKB herr


Martin Thyr
Md 140610 stiftelsen dunross
Md lerums energi
Md tuvebygg
Md 7a5b9110 c5c1 42f9 965b 432494e7bbcf
Md kladkallaren
Md 700e14e6 1cd8 42f4 b1bf 8efe1461d847
Md 4051e96c db25 4c93 bf20 a7f06b02e29b
Md vb logo
Md ullmax logo
Miramar
Md triumf glass logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub