Banner hemsida 23 24 c

Vårsäsongspremiär IK Baltichov vs Café Lillan

Publicerad 2019-01-09 06:58
Efter några veckors uppehåll var det åter dags för vårt herrlag att kliva in på plan i Förbohallen.

Efter 3,5 veckas uppehåll från matchspel var det igår tisdag åter dags för match i Förbohallen för vårt herrlag. För motståndet stod Café Lillan, ett lurigt lag med stor rutin och erfarenhet från spel i högre serier. Även om spelarna i Café Lillan börjar bli lite äldre och inte längre är lika vältränade som de en gång var så är det ett lag som ställer till problem för flera av lagen i vår serie.

I första halvlek var det tydligt att våra spelare i IKB fortfarande trodde att de var på julledighet, stor brist på energi och fantasi. Det är inte en handboll som vi vill praktisera och det var tydligt att en match i så lågt tempo skulle passa Café Lillan alldeles utmärkt. Bedrövligt försvarsspel gjorde att våra motståndare fick spela sig till fina lägen som man på ett effektivt sätt förvaltade samtidigt som vi brände våra lägen framåt.

Halvtidsresultatet skrivs till 11-15.

I pausen "pratar" vi om en massa saker som vi ville förbättra till andra halvlek, om man sammanfattar halvtidssnacket kan vi utan att använda några hårda ord säga att varken spelare eller ledare var speciellt nöjda med prestationen.

Andra halvlek börjar inte bra för vår del den heller och publiken i Förbo börjar så smått att tappa hoppet om 2 poäng. Vid ställningen 12-19 efter 34 minuter händer dock något....

Vårt IKB inser att matchen och poängen håller på att glida oss ur händerna om vi inte vaknar till. Och som vi vaknar... 16-3 på 19 min och matchen är vänd till vår fördel, 28-22 och resterande del av matchen kan spelas av på ett säkert sätt.

Slutresultat 30-25.

Detta var förhoppningsvis en rejäl väckarklocka för vårt Baltichov och nu hoppas vi att spelarnas kroppar har insett att julledigheten är över för denna gången.

Redan på lördag är det dags för match igen, då väntar Backa HK i Lundbystrand kl 13:00. Backa var det enda laget som lyckades besegra oss under höstsäsongen så vi kan lova att våra killar är sugna på revansch!

//IKB Herr

Martin Thyr
Md endorfin
Md kempa
Md intersport
Md 140610 stiftelsen dunross
Md 4051e96c db25 4c93 bf20 a7f06b02e29b
Md 7a5b9110 c5c1 42f9 965b 432494e7bbcf
Md kladkallaren
Md miramar
Md triumf glass logo
Md mj rns el inkl www
Md renova
Md lf logo alvsborg vanster rgb
Md elon ljungs lerum svart
Md klotterj garna 2
Md jysk cmyk
Md le logo payoff 2021 rgb orange
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub