Wasaiterna vs IK Baltichov

Publicerad 2018-12-01 19:50
En match med två ansikten... lugnt,fint o harmoniskt / ”total” kaos!!

Idag var det match igen för våra herrar i division 2 västra, denna dagen stod Wasaiterna för motståndet i Angered Arena.

Innan matchen stod vårt IKB på 8 raka segrar och idag var planen att hämta hem 2 poäng mot Wassarna.

I första halvlek följer vi vår matchplan till 100%.Bra försvarsspel, säkert målvaktsspel från Henrik W och snabba omställningar resulterade i flertalet enkla kontringsmål. Halvlekssiffrorna skrivs till 11-19, ett resultat som var i underkant!

I paus pratar vi om vikten av att fortsätta med vår grund, full fokus på försvarsspelet och fortsätta trycka i kontringarna.

Tyvärr kommer vi helt fel in i 2a halvlek och Wasaiterna kommer snabbt ikapp och förbi! Wasaiterna stressar sönder vårt anfallsspel genom ett extremt offensivt försvarsspel. Denna typ av försvarsspel brukar i vanliga fall passa oss alldeles utmärkt men idag hade vi väldigt svårt att komma till bra lägen och gjorde vi det så stod en riktigt duktig motståndarmålvakt ofta i vägen.

Med ca 10 min kvar leder Wasaiterna med 2 mål och är på väg mot en riktig knall!

Vi lyckas dock åter samla krafterna och visar sista delen av matchen att vi inte tänker vika ner oss idag heller! Vi vinner denna perioden med 5 mål och segersiffrorna skrivs till 26-29!

9e raka segern i årets serie ger en klar serieledning men det är väldigt många matcher kvar och det gäller att ta en match i taget på vägen mot vårt mål

Nu samlar vi krafterna för nästa veckas toppmatch mot Backa HK i Förbohallen!

Varmt välkomna till Förbohallen lördag 8 dec 16:45!!