Banner hemsida 23 24 c

Inför Baltichov-Sävehof Svenska Cupen

Publicerad 2022-08-19 08:31
Ikväll smäller det när svenska mästarna IK Sävehof gästar Förbohallen i premiärmatchen i ATG Svenska Cupen. Vi har tagit oss ett snacka med damlagets Märta Tilly kring målen med Svenska cupen, stämningen i laget och känslan över att tävlingssäsongen äntligen är igång.

Hej Märta,
Har du haft en bra sommar
Min sommar har varit bra och är nu redo för en ny säsong efter uppehållet!

Ni avslutade förra säsongen på bästa sätt, nämligen att avancera till division 1 samt kvalificera er till ATG Svenska cupens gruppspel. Tar ni med er självförtroendet in i denna säsongen?
Ja självklart är vi alla taggade och redo för säsongen. Division 1 kommer vara mycket tuffare än tvåan, men vi går in med en bra känsla efter serievinsten. Truppen börjar bli mer samspela, större delen är den samma som förra året med med några nyförvärv.

Rakt in i hetluften efter sommaruppehållet när inga mindre än svenska mästarna IK Sävehof kommer på besök i Förbohallen. Vad har ni för förväntningar och mål med matchen?
Vi har en trupp med en del nya, och unga, spelare som inte har spelat in sig riktigt än. Förhoppningsvis kan vi ändå göra en bra match och se vad laget går för utan för träningar. Målet är att hålla nere siffrorna så mycket som möjligt och kämpa ända in i slutet.

Ni får starta med hela 6 shout outs eftersom det skiljer två divisioner mellan er och Sävehof, hur viktigt är det att starta matchen med en ledning med 6-0?
Oavsett om vi sätter eller missar våra shout outs hoppas vi kunna göra en bra match, men ett sex måls överläge hade ju självklart varit bra.

Det är er premiärmatch i Svenska Cupen, vad har ni för förhoppningar och mål med hela cupen?
Målet är väl egentligen erfarenheten av att möta lag i högre divisioner. Självklart vet vi inte vilka lag som kommer ställa upp, om de tar med sina bästa spelare eller juniorer osv. Oavsett blir det en bra uppstart inför division 1 som självklart är viktigast för oss. Om det skulle vara så att vi lyckas ta några poäng eller till och med gå vidare är detta bara ett plus.

Det ryktas om att Förbo kommer koka av derbykänsla! För de som tvekar på om de ska ta sig till Förbohallen eller inte- vad vill du säga till dom?
Kom det blir kul! Det är alltid kul att se vad ett lag ingen förväntar sig något av kan åstadkomma. Man ska aldrig underskatta någon innan matchen är spelad.

Till sist Märta, hur slutar matchen?
Det får vi se imon……
Md endorfin
Md kempa
Md intersport
Md 140610 stiftelsen dunross
Md 4051e96c db25 4c93 bf20 a7f06b02e29b
Md 7a5b9110 c5c1 42f9 965b 432494e7bbcf
Md kladkallaren
Md miramar
Md triumf glass logo
Md mj rns el inkl www
Md renova
Md lf logo alvsborg vanster rgb
Md elon ljungs lerum svart
Md klotterj garna 2
Md jysk cmyk
Md le logo payoff 2021 rgb orange
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub