Banner hemsida 23 24 c

Seriesegrare och avancemang

Publicerad 2022-03-07 07:04
​Under lördagseftermiddagen kom Fjärås HK på besök i Förbohallen, ett b-lag till HK Aranäs som låg sist i serien med noll tagna poäng. Förutsättningarna var enkla- vid vinst finns det inget som kunde stoppa IK Baltichovs damlag från att spela i division 1 nästa säsong.

Trots oddsen till sin fördel stod det mycket på spel och i ett fullsatt Förbohallen var det Fjärås HK som startade matchen starkast. Efter 6,5 minuter ledde Fjärås med 1-4 och lagen följdes åt till 14-13 i halvlek. Sedan visade Baltichov varför det är dem som leder serien och de lägger fem raka mål medan Fjärås missar straff och tar time out. Därifrån orkar Fjärås aldrig komma ikapp och ledningen utökas ständigt till applåder och hejarop från ett kokande Förbo. Matchens lirare Maja Sjöberg, som kom från IK Sävehof inför säsongen, reducerar ställningen till 28-17 med 8 minuter kvar att spela.

Matchen var redan avgjord när Elin Hansson kontrar in matchens sista mål och slutställningen skrivs till 30-19. Guldhattar och guldregn flyger över Förbohallen och inramningen är mäktig. Ett damlag som kanske redan skulle gått upp till division 1 förra året om inte Covid-19 stoppat dem. Men nu var seriesegern säkrad och IK Baltichovs damer tar ett stort kliv i den satsning klubben bedriver.

Vi vill rikta ett stort grattis till alla spelare och ledare samt alla supportar som tog sig till Förbohallen för att stötta!